SET TOP BOX

Isporuka

bos

Poštovani posjetioci naše Web stranice, prije svega hvala što ste se odlučili za naše usluge! Imajući u vidu da posredstvom BHBOSTEL NET Tv Set Top Box-a, naše kanale možete pratiti širom svijeta i da je za to potrebno slanje resivera na Vašu adresu, molimo vas da za više detalja o naćinu distribucije kontaktirate našu korisničku službu putem e-maila: prodaja@bhbostel.net

 

Specifikacije STB

picture

Main Processing Unit
720MHz Dual Core MIPS CPU (1620DMips)
Maximum of 512 Mbytes of 2133MHz DDR3

Transport MPEG-TS
RTSP/RTP over UDP/IP or MMS
Constant, Variable, Multiple and Adaptive Bitrate (HLS)
(Smooth Streaming coming soon)

Podešavanja STB i TV

picture

U sklopu opreme ste dobili dva kabla namjenjena za uspostavljanje protoka konekcije između TV prijemnika i STB-a. Zavisno od TV opreme koju posjedujete, HDMI kabal osigurava najstabilniju vezu između TV-a i STB-a.

Uspostavljanje NET veze sa STB

picture

Veza između STB-a i internet prijemnika može se uspostaviti putem kabla, što u svakom slučaju preporučujemo, a i putem bežične/ WiFi konekcije. Ethernet kabal je potrebno s odgovarajuće strane povezati sa ruterom, a sa suprotne strane ga uključiti u STB.

Podešavanje WiFi

picture

Uključite TV prijemnik i slijedite naredne upute.
Na početnom/ startnom meniu postoji opcija za podešavanje postavki, tj. SETTINGS. Odaberite tu opciju tako što ćete vašim daljinskim upravljačem pomoću desne strelice preći sa opcije START na SETTINGS i pritisnite Enter. Pomoću strelica za navigaciju (gore, dole, desno, lijevo) koje se nalaze oko tipke Enter na vašem daljinskom upravljaču usmjerite se na postavku Network i odaberite opciju WiFi. Opcija LAN je defoltna ili prvobitna opcija priključivanja na BH BOSTEL TV STB, tako da morate promijeniti opciju kako bi se bežično prikopčali na nas servis. Otvorit će se spisak bežičnih mreža dostupnih u dometu STB-a, a vi odaberite koja vama odgovara.

Telergy

picture

Telergy
Telergy je jedna od vodećih multimedijalnih kompanija koja se bavi proizvodnjom uređaja namijenjenih korisnicima koji tragaju za brzim, jednostavnim i pouzdanim rješenjem za isporuku multimedijalnog sadržaja. Koristeći ogromno iskustvo, stečeno dugogodišnjim radom na polju telekomunikacija, u Telergiu smo prepoznali kvalitetnog i pouzdanog poslovnog partnera. Koristeći Telergijeva hardverska dostignuća u kombinaciji sa kreativnim softverskim rješenjima našeg programerskog tima, postavili smo nove standarde u prenosu i isporuci multimedijalnih sadržaja. Set To Box T503 je uređaj malih dimenzija, pouzdan, lak za instalaciju i korišćenje, a opet po svojim mogućnostima prevazilazi sve uređaje te vrste na tržištu. Uz pomoć Telergy T503 boxa korisnik na brz i efikasan način može pristupiti korišćenju i pregledu multimedijalnog sadržaja.